您现在的位置: 首页-> 学术报告
发布人:管理员       发布时间: 2016-06-30 09:50:49.0
刘凯教授学术报告:Stabilization of Retarded Stochastic Linear Differential Equations by Noise

报告题目:Stabilization of Retarded Stochastic Linear Differential Equations by Noise

报 告 人:刘凯教授(英国利物浦大学)

报告时间:6月30日(周四)上午10:00

报告地点:知新楼B1238室

报告摘要: In this talk, some sufficient conditions for stochastic stability in both p-th moment and almost sure sense are established. Given an unstable functional differential equation, we may perturb it into a stable stochastic functional differential equation driven by Gaussian noise. A class of examples of stochastic partial differential equations with time delays are presented to illustrate our theory.

报告人简介:

刘凯博士,英国利物浦大学数学系终身教授(Reader)。从1988年以来他在随机微分系统稳定性、随机控制、随机最优化、无穷维分析等领域作出了一系列原创性工作。近五年来所在的团队承担了包括国家自然科学基金(NSFC),伦敦数学协会(LMS),英国伦敦皇家学会(London Royal Society),EPSRC(英国自然科学基金),EU Alliance(欧盟)等机构在内的十余项基金项目,在国际知名期刊上发表60多篇研究论文,得到了国际同行的广泛认可。该团队以概率论与数理统计为核心,向随机微分系统稳定性、无穷维分析、随机金融分析等领域拓展。

欢迎各位老师同学积极参加!